Nieuws

Van de Voorzitter juni 2018

Beste leden,

 

Als ik dit schrijf liggen er al weer heel wat sportieve gebeurtenissen achter ons. Ons eigen Simpel Signage toernooi was zeer geslaagd. Mooie wedstrijden, een geweldige loterij (bedankt sponsoren en Robin Haas!!) en een record bedrag voor het Ronald McDonaldhuis in Zwolle van maar liefst €2.300! Tijdens het finale weekend van dit toernooi hebben we ook onze Open Tennis Dag gehouden. Door er veel ruchtbaarheid aan te geven, kwamen veel mensen een kijkje nemen, resulterend in heel wat nieuwe leden. Welkom! Het totaal aantal leden gaat gestaag richting de 700 en daar zijn we trots op!

 

Wist je dat TCI ook heeft deelgenomen aan de Koningsspelen? En natuurlijk ook aan de voorjaarscompetitie. Wat een geweldig weer hebben we gehad! Het was weer oergezellig op de banen. Kampioenen gefeliciteerd; degradanten niet getreurd: volgend jaar weer kampioen; handhavers: volgend jaar dezelfde klasse, dus goed gedaan!

 

In mei kwamen de kinderen van De Markesteen en de IJsselhof op bezoek; we hebben met de badmintonners en de tafeltennissers het Racketlon toernooi gespeeld, gevolgd door het Nieuwe Leden Toernooi en de Zwolse Tenniskampioenschappen. O ja, we doen dit jaar voor het eerst ook mee aan de zomeravondcompetitie met twee teams. Wat een reuring! En er staat nog heel wat op stapel voor de rest van het jaar. Kijk op de kalender in de kantine (onder de klok) of op onze website! Je kunt je ook nog opgeven voor de najaarscompetitie (mail naar vcl.tcittersum@gmail.com). De inschrijving sluit op 24 juni.

 

Achter de schermen gebeurt ook van alles. Zo hebben we een privacyverklaring gemaakt (conform de Wet AVG) en we zijn nog steeds bezig met de keuken en barzaken. Ik wil hier nog eens benadrukken dat we bardiensten draaien voor elkaar en met elkaar. Weliswaar vrijwillig, maar niet vrijblijvend! Om duidelijk te maken wat er van je verwacht wordt, hangen er barinstructies naast de kassa. Lees ze zorgvuldig en volg ze alsjeblieft op. Zo houden we de bar en keuken schoon en ontstaat er geen ergernis tussen opvolgende bardiensten.

Over bardiensten gesproken: nog voor de zomervakantie krijgen alle senioren een mailing met het verzoek om het certificaat ‘Instructie verantwoord Alcohol schenken’ (IVA) te halen. Dit verzinnen we niet zelf, maar de wet- en regelgeving van de gemeente Zwolle schrijft voor dat bij elke bardienst een IVA gecertificeerde vrijwilliger aanwezig moet zijn. Als vereniging hebben wij de verantwoordelijkheid hieraan te voldoen. We verzoeken jullie allemaal met klem om het certificaat te halen. Het is niet moeilijk en kost ongeveer 30-45 minuten van je tijd. De test kun je doen op www.NOCNSF.nl/IVA. Het certificaat graag sturen naar: secretaris.tci@gmail.com. Alle certificaten zullen gebundeld in de kantine bewaard worden voor een eventuele controle. Dank voor je medewerking!

 

Last but not least een aantal vacatures:

  • Gerrie Buschgens stopt per 31 december met het inroosteren van de bardiensten.
  • Egbert Breedveld stopt per 31 december als aanspreekpunt voor de onderhoudscommissie.
  • We zijn op korte en middellange termijn op zoek naar twee nieuwe bestuursleden:
    • Astrid stopt na 9 jaar met het secretariaat. Zij gaat de ledenadministratie op termijn overnemen van Theo en Betsy.
    • En het duurt nog even, maar Martijn heeft aangegeven om na de huidige termijn (over 2 jaar) na 12 jaar te gaan stoppen als penningmeester.

 

Heb je interesse of ken je iemand die interesse zou kunnen hebben? Laat het ons weten! We kunnen het niet alleen en rekenen op jullie hulp!

 

Namens het bestuur wens ik iedereen een heerlijke zomervakantie toe!

Hartelijke groet, Yvonne

« Terug

» Nieuws archief