Nieuws

Van de Voorzitter oktober 2018

Beste leden,

Schreef ik in de vorige ‘Van de voorzitter’ nog dat het totaal aantal leden gestaag richting de 700 gaat, nu hebben we deze mijlpaal bereikt. Geweldig! Trots op alle vrijwilligers die onze club runnen en mede daardoor laten groeien! Wat een heerlijk begin van dit artikel!

Toch ga ik de feestvreugde een beetje temperen. Vorige keer heb ik namens het bestuur een oproep gedaan voor het behalen van het IVA certificaat. IVA staat voor Instructie Verantwoord Alcohol schenken. Van de (toen bijna) 700 leden is er slechts een handvol die het certificaat gehaald heeft. Dat vind ik bijzonder teleurstellend. Ik zal de tekst nog eens herhalen:

Alle senioren hebben voor de zomervakantie een mailing ontvangen met het verzoek om het certificaat ‘Instructie Verantwoord Alcohol schenken’ (IVA) te halen. Dit verzinnen we niet zelf, maar de wet- en regelgeving van de gemeente Zwolle schrijft voor dat bij elke bardienst een IVA gecertificeerde vrijwilliger aanwezig moet zijn. Als vereniging hebben wij de verantwoordelijkheid hieraan te voldoen. We verzoeken jullie allemaal met klem om het certificaat te halen. Het is niet moeilijk en kost ongeveer 30 minuten van je tijd. De test kun je doen op www.NOCNSF.nl/IVA. Het certificaat graag sturen naar: secretaris.tci@gmail.com. Alle certificaten zullen gebundeld in de kantine bewaard worden voor een eventuele controle. Dank voor je medewerking! DOEN DUS!!!

Ook op mijn oproep voor de invulling van de vacatures heeft bijna niemand gereageerd. Ik verzoek jullie nadrukkelijk om eens na te gaan wat je voor de club zou kunnen betekenen. Een club kan doodeenvoudig niet zonder de enthousiaste inzet van haar leden. Als iedereen denkt dat een ander het wel doet, dan komt er niets van terecht. Willen we op dezelfde geweldige voet verdergaan, dan hebben we in ieder geval nodig:

Iemand die het inroosteren van bardiensten over gaat nemen van Gerrie Buschgens.

Een secretaris: Astrid stopt na 9 jaar met het secretariaat; zij gaat de ledenadministratie op termijn overnemen van Theo en Betsy.

Een voorzitter: ik ga in maart 2019 het stokje overgeven aan iemand anders en ander vrijwilligerswerk doen binnen de club.

Een organisator van het senior plus toernooi: Kees Gutker stopt ermee; wie gaat dit van hem overnemen?

En het duurt nog even, maar Martijn heeft aangegeven om na de huidige termijn (over 1,5 jaar) na 12 jaar te gaan stoppen als penningmeester.

Heb je interesse of ken je iemand die interesse zou kunnen hebben? Laat het ons weten! We kunnen het echt niet alleen en rekenen op jullie hulp!

Ik wil toch afsluiten met een vrolijke noot: afgelopen week is er weer gestreden om de TCI handdoeken tijdens de clubkampioenschappen. Het was weer een geweldig toernooi met prachtig weer; jammer alleen dat er door FTO en najaarscompetitie minder deelname was, ondanks het feit dat Arjan en Niek hun uiterste best gedaan hebben om daaromheen te plannen. Volgend jaar valt de zomervakantie gunstiger, dus kan het toernooi waarschijnlijk eerder gespeeld worden. Allemaal meedoen volgend jaar!

Over volgend jaar gesproken, ik kondig het alvast maar aan: waarschijnlijk in week 24 (9-16 juni) vinden de Zwolse tenniskampioenschappen plaats en TCI gaat het finale weekend organiseren. Dat willen we natuurlijk zo goed mogelijk doen, maar dat begint bij veel deelname van onze eigen leden. Reserveer die week dus alvast!! En als je helpen wilt… :-) More to follow!

Namens het bestuur,

Hartelijke groet, Yvonne

« Terug

» Nieuws archief