Nieuws

Van de voorzitter februari 2019

Beste leden,

Dit is mijn laatste ‘Van de voorzitter’. Ik heb besloten mij -na een driejarige termijn- niet opnieuw verkiesbaar te stellen als voorzitter. Helaas is het ons nog niet gelukt om een nieuwe kandidaat te vinden. Dat doet me zeer. Er zal toch wel iemand zijn binnen onze club die het roer kan overnemen? Nu komt deze taak te liggen bij de andere bestuursleden die al zoveel doen voor onze club. Wat mij betreft een bijzonder onwenselijke situatie. Dus mensen, denk nog eens goed na; wie is of kent iemand die onze leuke club zou willen voorzitten??

 

Ook Astrid de Gier, onze secretaris, treedt af, na een lange periode van 9 jaar. Ik wil haar langs deze weg bedanken voor haar tomeloze en belangeloze inzet voor TCI. Gelukkig hebben we een opvolger voor Astrid gevonden in de persoon van Jan-Diederik Kool.  Astrid is bezig de ledenadministratie over te nemen van Theo en Betsy, die dit jarenlang hebben gedaan. En er is nog meer goed nieuws: Stefan Hoogendijk gaat op termijn het penningmeester-stokje overnemen van Martijn Nass en is nu al toegetreden tot het bestuur. Ook Alex Engels komt de gelederen versterken.

Lian Helmes is na 10 jaar gestopt met de TC, maar gelukkig heeft Frank van Deursen de handschoen opgepakt. En Francelien van de Geer heeft de was overgenomen van Hanneke Romer, dus al deze vacatures zijn gelukkig alweer opgevuld. Fijn!! Astrid, Theo, Betsy, Lian, Hanneke, dank voor alles wat jullie voor de club gedaan hebben. Jan-Diederik, Stefan, Alex, Frank, Francelien, fijn dat jullie tijd vrijmaken voor de club! Veel succes!

 

Helaas zijn we niet platgebeld met aanmeldingen voor het overnemen van het inroosteren van de bardiensten, of het organiseren van het senior plus toernooi. Kom op mensen, wie gaat dit van Gerrie en Cees overnemen? Het gaat helaas niet vanzelf. Voor de ZTK finaledag (zaterdag 15 juni) en de voorbereiding ervan is al een aantal enthousiastelingen opgestaan, maar er kunnen er nog wel wat bij! Vele handen… Aanmelden kan bij mij!

 

Veel leden hebben hun IVA certificaat al gehaald, maar nog lang niet allemaal. Dus ik herhaal het nog maar eens: De wet- en regelgeving van de gemeente Zwolle schrijft voor dat bij elke bardienst een IVA gecertificeerde vrijwilliger aanwezig moet zijn. Als vereniging hebben wij de verantwoordelijkheid hieraan te voldoen. We verzoeken jullie allemaal met klem om het certificaat te halen. Het is niet moeilijk en kost ongeveer 30 minuten van je tijd. De test kun je doen op www.NOCNSF.nl/IVA. Het certificaat graag sturen naar: secretaris.tci@gmail.com. Alle certificaten zullen gebundeld in de kantine bewaard worden voor een eventuele controle. Dank voor je medewerking!

 

Dan iets heel anders: we gaan oude tennisballen inzamelen voor het goede doel: ergens in het clubhuis of onder de luifel komt een doos te staan waar je je oude tennisballen in kunt doen. Deze ballen geven we aan “Oudetennisballen.com”. Deze organisatie geeft tennisballen een tweede leven via een webshop. Voor elke verkochte bal komt een bedrag ten goede aan het Indoor Gehandicapten Tennis.

Tevens wordt naar mogelijkheden gezocht om tennisballen echt circulair te maken, met als doel om van oude tennisballen weer nieuwe te maken. Dit is een mooi initiatief waar we graag aan meewerken. Dus sla je oude tennisballen niet over de coniferen (dat was milieutechnisch natuurlijk sowieso niet zo’n goed idee), maar stop ze in de daarvoor bestemde doos. Meer informatie kun je vinden op www.oudetennisballen.com.

 

Tot slot nog iets van huishoudelijke aard: het valt ons op dat de laatste tijd het hek vaak openstaat. Dat is niet de bedoeling. Als er geen externe activiteiten zijn, hou het hek dan a.u.b. gesloten.

 

Tot zover het voorzitterschap. Maar ik blijf zeker actief binnen de vereniging. We zijn alweer druk met de organisatie van de Open Tennis Dag (30 maart, zegt het voort!)) en de finaledag van de ZTK (15 juni). En daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven.

 

Met dank voor het vertrouwen en met hartelijke groet,

 

Yvonne

 

PS1: 11 maart 20 uur ALV! Kom je ook? Tijdens de ALV zijn de banen gesloten.

PS2: Vergeet je niet in te schrijven voor ons eigen Simpel Signage Dubbeltoernooi dat gehouden wordt van 23 t/m 31 maart.

 

« Terug

» Nieuws archief