Nieuws

Van de Voorzitters 28 juni 2021

We hebben goed nieuws! Nu miljoenen Nederlanders gevaccineerd zijn, lijken we toch echt aan het einde van een heleboel coronamaatregelen op de club te komen. Hoera! Wat mag er zoal weer sinds 26 juni?

  • Er mag weer ouderwets getosst worden zonder restricties, d.w.z. er kan weer ingedraaid en gewisseld worden en de banen zijn weer gereserveerd voor de tossers.
  • Competitie spelen is weer mogelijk. Behalve de interne competitie die doorloopt via de Match-app, zijn er al weer een aantal mooie toernooien te spelen. Zo kan vanaf 2 juli de PAF open doorgaan en wordt vanaf 11 juli in TC Stadshagen een toernooi georganiseerd. Vanaf 16 augustus beginnen de Zwolse Tenniskampioenschappen en op 30 augustus start het clubkampioenschap bij ons eigen TCI.
  • Het clubhuis en het terras mogen open volgens de reguliere openingstijden. Uiteraard gelden hierbij de horeca regels, zoals vaste zitplaatsen en alles op 1.5 meter afstand (tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden). Registratie en het checkgesprek blijven verplicht. Voor TCI houdt dit in dat we vanaf donderdag 1 juli de kantinediensten weer als vanouds inplannen. 
  • De kleedkamers, douches en toiletten zijn weer open .  
  • Publiek is toegestaan op het park, zowel bij trainingen als bij wedstrijden met inachtneming van de 1,5 m regel.
  • Voorlopig werken we nog met het baanreserveringssysteem via de app voor recreatief spelen. Er is zowel voor het digitale afhangbord als de app één en ander te zeggen. Dit evalueren we op een later moment.

Innovatiebudget voor project Old Stars

Als vereniging hebben we ons ingeschreven voor een wedstrijd bij Salland Verzekeringen om innovatiebudget in de wacht te slepen voor het Old Star Tennis project dat we graag op willen gaan zetten bij de vereniging. Heel in het kort is Old Stars een samenwerkingsproject tussen het Nationaal Ouderenfonds en een aantal partners met als doel ouderen in beweging te houden en ouderen de mogelijkheid te geven om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. De spelvorm zelf is aangepast aan tennis op latere leeftijd. 

We zijn genomineerd voor één van de vier prijzen, maar daar moet nog wel wat voor gebeuren. Er kan vanaf 23 juni gestemd worden tot en met 7 juli op ons project. Op dit moment liggen we op de tweede plaats, maar graag stijgen we nog een plek op de ranglijst…

Wat kun je als lid doen? Stemmen! Via de volgende link kun je je stem uitbrengen: Genomineerden innovatiebudget | Salland Zorgverzekeringen

En wat je verder kunt doen: delen via Social media, LinkedIn, Whatsapp en daarmee anderen oproepen om zoveel mogelijk te stemmen.

Jeugd lespakketten

Wist u dat met ingang van komend seizoen onze jeugdleden gebruik kunnen maken van een lespakket met de prachtige namen: Wimbledon, US Open, Australian Open of Roland Garros? Dit houdt in dat er keuze is tussen verschillende soorten lespakketten met 1 of 2 lessen per week, een clubshirt en deelname aan een toernooi of de clubkampioenschappen. All-in-one pakketten zijn populair tegenwoordig, en TCI wil daarin niet achterblijven. We denken een aantrekkelijk aanbod te kunnen doen, en wie wil dat mooie jeugdclubshirt nu niet? Jeugdleden kunnen zich hiervoor aanmelden via de website en het aanmeldingsformulier in de link verstuurd door de trainers.

Verhoging baanhuur

Enige tijd geleden heeft het bestuur besloten de baanhuur te verhogen naar 20 euro per uur voor incidentele verhuur. Hiervoor is ook het huishoudelijk reglement, artikel 26 aangepast op de website. Dit is te vinden op de website onder Algemeen, waar ook de andere reglementen als het baanreglement, het lesreglement en de klachtenprocedure te vinden zijn.

Klachtencommissie

Zoals eerder vermeld willen we bij TC Ittersum onze klachtenprocedure goed geregeld hebben. Het is belangrijk dat we onze leden de formele mogelijkheid bieden om een onbevredigende situatie te bespreken. Op deze manier krijgen we de kans om eventuele misverstanden weg te nemen en kunnen we zorg dragen voor een rechtvaardige behandeling van de klacht. De klachtencommissie die we daarvoor in het leven hebben geroepen, bestaat inmiddels uit één vrouwelijk vertrouwenspersoon, namelijk Betsy Weggemans. Zij is te bereiken op telefoonnummer 06-46157190 (telefoonnummer met toestemming verleend). Voor de tweede vertrouwenspersoon vinden nog gesprekken plaats, we hopen zo spoedig mogelijk de andere kandidaat te kunnen melden.

Effectief reserveren van de banen

De KNLTB heeft besloten om vanaf 1 juli as. het weer mogelijk te maken om banen effectief een week van tevoren te reserveren. Dit houdt in dat vanaf komende donderdag de banen weer ’s ochtends gereserveerd kunnen worden voor de week erna, zonder dat dit op het uur precies een week hoeft te zijn. Dus stel dat je vrijdag 8 juli om 14 uur een baan wilt reserveren, dan kan dit vanaf 1 juli weer vanaf de ochtend en niet zoals nu vanaf 14 uur ‘s middags. De ledenadministratie maakt het reserveringssysteem daarvoor deze week in orde.

Vriendelijke groeten,

Agnes Klijnstra en Anja Holtkamp

« Terug

» Nieuws archief