Nieuws

Van de Voorzitters 29 juli 2021

Beste leden,

Het is voor velen van ons vakantie! Wat heerlijk, even wat anders aan het hoofd! En voor sommige thuisblijvers betekent dit ook rust op ons park waardoor het reserveren van een baan nu wat makkelijker gaat.
Ondanks deze relaxte tijd, toch even een paar dingen waar we aandacht voor willen vragen. En last but not least; positief financieel nieuws!

Bardiensten

Wat is iedereen blij dat de kantine weer open mag! Menig biertje is alweer getapt! Fijn voor ieder individueel lid. Maar ook fijn voor de inkomsten voor de vereniging want na die lange Corona tijd is elke financiële aanvulling van harte welkom.

Helaas zien we echter dat de kantine regelmatig niet open kan gaan omdat er geen leden zijn die zich voor de bardienst hebben aangemeld. We weten dat er nog heel veel leden zijn die conform de richtlijnen een bardienst zouden moeten draaien. De mensen die dit betreft weten dit zelf meestal ook wel. Dus… heb jij nog geen bardienst gedraaid dit jaar… meld je dan even aan. Je doet dat via de KNLTB Club App (waarmee je ook banen reserveert). Klik op Club en vervolgens op Diensten. Ook tijdens de clubkampioenschappen (5 t/m 11 september) zijn er nog heel veel diensten niet ingevuld. Het kan toch niet zo zijn dat we in deze week de kantine wegens bezettingsproblemen niet kunnen openen? Lukt het niet je aan te melden via de KNLTB Club App? Stuur dan even een mailtje naar barroostertci@gmail.com.

Een andere reden om de bar bemand te laten zijn is dat geld nu letterlijk ‘weglekt’ omdat frisdranken en bier over datum raken en daardoor niet meer verkocht mogen worden. Wij hebben onder meer om die reden al vele kratten frisdrank moeten weggooien. Dit moet voortaan koste wat kost voorkomen worden. Dus nog een hele goede reden om er met elkaar voor te zorgen dat de kantine elke avond open kan! Aanmelden dus!

Eh… ja… maar wat houdt dit kantinedienst ook alweer in? Nog even een paar aandachtspunten!

We zien dat een aantal leden na Corona nog niet weer in het ritme is gekomen van de reguliere aandachtspunten voor de vrijwilligers achter de bar. Het gaat meestal goed, maar soms ook niet. Daarom lichten we er een paar uit;

  • Zorg er altijd voor dat alle deuren (dus ook de achterdeur, de tussendeur naar de drankvoorraad, de ‘garage’deur, de deuren van de koeling achter de bar, de terrasdeuren en de voordeur) gesloten zijn als je het pand verlaat.
  • Schakel alle verlichting van de kantine en keuken (en het terras!) uit als de dienst is afgelopen
  • Laat de kantine opgeruimd en schoon (tafels/stoelen afnemen, vloer veegschoon) achter

Positief financieel nieuws; Toekenning subsidie vanuit Stichting Hervormd Weeshuis Zwolle èn de 2e prijs in de wedstrijd rondom Innovatiebudget

Voor de zomervakantie hebben we positief bericht ontvangen van de Stichting Hervormd Weeshuis Zwolle. Zij ondersteunen het plan van TCI om nog meer jeugd uit de wijk kennis te laten maken met de tennissport. Er is een geldbedrag à € 600,- beschikbaar gesteld voor de aanschaf van materialen welke ingezet kunnen worden bij deze kennismakingsactiviteiten. Fantastisch nieuws!

En weet je het nog, onlangs werd jouw stem gevraagd in een wedstrijd die door Salland verzekeringen was uitgeschreven. Er werd innovatiebudget beschikbaar gesteld voor de club die het meest innoverende voorstel had ingebracht.

Onze vereniging wil gaan starten met Old Stars tennis. Vele andere sportverenigingen zijn ons hierin voorgegaan (niet alleen tennis, maar ook voetbal, rugby etc.). Het innovatieve van ons idee was dat we met al deze Zwolse verenigingen samen scholingen willen organiseren om dit nog beter van de grond te krijgen. En… dat gaat lukken! We hebben in deze wedstrijd dankzij al jullie stemmen de 2e plaats behaald! Hiermee kunnen we een geldbedrag tegemoet zien van € 1250,-. En daar zijn we uiteraard super blij mee! Meer over Old Stars tennis volgt na de vakantie.

Clubkampioenschappen, ze komen er aan! En dat is niet alleen lekker tennissen, dat is ook lekker genieten!

Het is al genoemd, onze clubkampioenschappen worden gehouden in de week van 5 t/m 11 september. Nadere informatie zal in de loop van de zomer via de organisatie gedeeld worden.

Maarrrrr….. we zijn op zoek naar 1 of 2 leden die zich in deze week willen ontfermen over de catering. Dit betekent niet dat je de rest van het jaar ook rond mag gaan met hapjes. We hebben het nu puur over deze week. Dus vind je het leuk om mee te denken wat we tijdens deze gezellige week kunnen serveren in de kantine, en ben je bereid om daar samen met de barmedewerkers je handen voor uit de mouwen te steken, meld je dan aan via secretaris@tcittersum.nl

Heb jij ook zo’n zin om wedstrijden te spelen?

We wijzen (met name de nieuwe leden) er nog een keer op dat TC Ittersum uiteraard de leukste tennisvereniging van Zwolle is maar dat het ook leuk is om deze leukste vereniging een keer te vertegenwoordigen buiten de poorten van ons eigen park.

Er zijn diverse toernooien in de buurt gepland. Het is echt de moeite waard om hier eens aan deel te nemen. In het bijzonder noemen we het Reuvers Sport PAF 35+ toernooi. Dit dubbeltoernooi voor 35 plussers duurt slechts 3 dagen van 3 t/m 5 september, lekker kort dus. En een mooie gelegenheid om warm te draaien voor de clubkampioenschappenJ.

En ben jij je al helemaal aan het voorbereiden op een padelcarrière? Kijk dan eens naar de Overijsselse Padelkampioenschappen!

Tenslotte; in de toernooienkalender van de KNLTB staan de jaarlijkse Zwolse Tenniskampioenschappen (16 t/m 22 augustus) ook weer genoemd. Na alle Corona perikelen lukt het echter niet meer om deze tijdig en met voldoende mankracht te organiseren. Dit jaar gaan ze dus niet door.

Vriendelijke groeten,

Agnes Klijnstra en Anja Holtkamp                

voorzitter@tcittersum.nl

« Terug

» Nieuws archief