Nieuws

Coronamaatregelen per 13 november 2021

In navolging van de coronamaatregelen zoals gisteravond aangekondigd, moeten we helaas zeggen dat er toch weer enige restricties aankomen voor zaken rondom het tennissen bij TC Ittersum. Het kabinet heeft vanwege het oplopend aantal besmettingen opnieuw extra coronamaatregelen aangekondigd om het aantal contacten tussen mensen te beperken. Wat houdt dit in voor onze tennisvereniging?

'Vanaf zaterdag 13 november moet alle horeca om 20 uur sluiten, dus ook op sportlocaties. Voor de horeca geldt al een coronatoegangsbewijs (CTB), een vaste zitplaats wordt weer verplicht'. 

Praktisch gezien is het voor ons niet haalbaar onze kantine open te houden met een sluitingstijd om 20 uur, omdat we normaal gesproken pas openen in de avond om 19.30 uur. De kantine blijft de komende 3 weken helaas om deze reden dicht. Coronatoegangbewijzen worden derhalve ook niet gecontroleerd, op het park is het voor iedereen mogelijk te tennissen: gevaccineerd, genezen van Corona of niet-gevaccineerd (mits geen klachten). De kleedkamers en binnen toiletten blijven daarmee ook gesloten, het buitentoilet is wel gewoon toegankelijk.

'De 1.5 meter afstand regel wordt opnieuw ingevoerd, niet tijdens het sporten maar wel buiten de baan of op het park. Sportwedstrijden mogen doorgaan, maar dan zonder publiek op de tribunes of langs de baan. Dit geldt voor professionele wedstrijden en ook voor amateursport' 

In het kort betekent deze maatregel dat wanneer de 1,5 meter wordt aangehouden en publiek niet is toegestaan, dat je zo min mogelijk beweging op je tennispark wilt creëren buiten het tennissen zelf om. Na het tennissen is het dus de bedoeling dat we het park verlaten. Napraten op het tennispark of met zelf meegebrachte drankjes nog even ergens gaan zitten, mag helaas ook niet. We varen hierin geen eigen koers, maar hebben de KNLTB expliciet om een toelichting gevraagd en volgen de ons gegeven richtlijnen.

Wat mag wel? Er mogen wedstrijden worden gehouden. Nu wordt er op ons park nog 1 jeugdwedstrijd gespeeld in deze periode, waarvoor de kantine bemensd wordt door de jeugdcommissie. Deze wedstrijd wordt inderdaad zonder toeschouwers gespeeld. Verder kan gewoon recreatief worden getennist, les worden gegeven en de toss kan doorgaan waarbij doorgespeeld wordt na iedere partij. 

De gedeeltelijke lockdown duurt 3 weken en gaat in op zaterdag 13 november om 18.00 uur t/m zaterdag 4 december. Daarna wordt de situatie opnieuw geëvalueerd. Hopelijk hebben we je voldoende geïnformeerd. Wil je deze informatie nog even rustig nalezen, dan is de informatie te vinden op de site van de KNLTB. En ondertussen blijven we gewoon met elkaar tennissen en genieten van het spelletje.

Vriendelijke groet, bestuur TC Ittersum

« Terug

» Nieuws archief