Nieuws

Van de Voorzitters 22-02-22

Met de ‘vierling’ storm nog maar nauwelijks achter ons, nemen we jullie op deze wel zeer bijzondere datum, een palindroom dag, graag even mee in de laatste ontwikkelingen op de vereniging.

Opening van de padelbanen                                                                                                          

Laten we hopen dat er wat beter weer aankomt, want de afgelopen weken is er enige vertraging in de aanleg van de padelbanen opgetreden. Een aantal bestuursleden heeft zelfs een reddingsactie op touw gezet om bij de eerste storm de fietsenstalling te ‘verankeren’ met zwaar materieel, omdat deze werd opgetild door de wind. Verdere uitloop van de aanleg van de banen kunnen we eigenlijk niet gebruiken, want de opening op 2 april door onze burgemeester Peter Snijders willen we graag door laten gaan. Vooralsnog lijkt dit te gaan lukken en bereidt een klein comité de feestelijkheden voor. De uitnodiging volgt zo spoedig mogelijk. Ondertussen zijn de vorderingen mooi te volgen op onze Social Media kanalen en worden de afmetingen van de baan al goed zichtbaar.

Algemene Leden Vergadering                                                                                                                

We willen je van harte uitnodigen om volgende week dinsdag 1 maart de Algemene Ledenvergadering bij te wonen. Er gelden geen beperkingen meer en dus zal de vergadering als vanouds om 20 uur beginnen in de kantine van TC Ittersum. De lessen zullen vanwege de ALV na 20 uur opgeschort worden, zodat ieder die wil, bij de vergadering aanwezig kan zijn. De agenda voor de ALV kun je vinden op de website (bij Algemeen > Voor leden > Algemene Ledenvergadering). De wijziging van de statuten zal in een latere vergadering worden besproken.

Mogelijk een voorlopige ledenstop in het verschiet                                                                              

In onze laatste bestuursvergadering is een ‘heet hangijzer’ voorbij gekomen: wat doen we als het ledenaantal in dit tempo blijft stijgen? Met de komst van de padelbanen blijkt bij verenigingen het ledenaantal vaak te stijgen, en dat deed het bij ons al zonder padel. Op dit moment hebben we circa 760 leden en zoals we vaak merken is het ongekend druk op de tennisbaan in de avonduren. We hebben ons verdiept in de richtlijnen van de KNLTB, zij hanteert 90 leden per baan als norm. Met onze 9 tennisbanen, zou dat betekenen dat we bij 810 leden op onze maximale banencapaciteit zitten. Als bestuur hebben we daarom besloten om bij 810 leden daadwerkelijk een voorlopige ledenstop in te stellen. Deze willen we dan na een jaar evalueren om te kijken hoe het gaat en of er opnieuw ruimte is voor nieuwe leden.

Aanmelden voor het Simpel Signage Toernooi                                                                                                     

Sinds een flink aantal jaren organiseren we ons eigen open dubbeltoernooi, en dit jaar mag het gelukkig na 2 jaar afwezigheid weer! Je kunt je daar tot zondag 20 maart voor inschrijven in de heren dubbel, dames dubbel en mixed dubbel van categorie 3 t/m 8. We hopen op flink wat inschrijvingen. Wat een feest zal dat zijn: weer een echt toernooi op ons park van 27 maart tot en met 3 april!

Muntensponsoractie winkelcentrum Zwolle Zuid                                                                                   

Wist je dat TC Ittersum meedoet aan de spaaractie van winkelcentrum Zwolle Zuid? Bij een minimale besteding van 10 euro ontvang je in de winkels van Winkelcentrum Zwolle Zuid een actiemunt. Nagenoeg alle winkeliers doen mee aan de spaaractie. Bij de ingang van de Albert Heijn staat een apparaat met 10 kokers. Elk van de kokers vertegenwoordigt een vereniging uit de buurt. Hoewel alle verenigingen een prijs ontvangen, gaan we er natuurlijk graag met de grootste prijs vandoor 😉. De nummers 1, 2 en 3 worden namelijk extra beloond. Tot en met 5 maart kunt u nog voor onze club sparen, en misschien willen je buren, vrienden en familieleden als ze in Zwolle Zuid wonen, ook nog een duit in de koker doen!

In gebruik name van de nieuwe tapinstallatie                                                                                           

Enkele weken geleden zijn we overgegaan op onze nieuwe leverancier, de Zwolse inkoopcoöperatie. Daar hoorde bij dat we op een ander assortiment en nieuwe biermerken overgingen en ook een werkelijk prachtige nieuwe tapinstallatie geïnstalleerd kregen. Inmiddels staat alles er. Let ook even op het verlichte bordje boven de keukendeur! Dit heuglijke moment wilden we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan, temeer omdat onze Leo Mensink afscheid ging nemen van het grootste deel van zijn taken voor onze kantine. In kleine kring, vanwege de toen nog geldende maatregelen, heeft Leo het eerste biertje getapt aan enkele bestuursleden, de tossers en de nieuwe barroostercommissieleden Mirelle en Karin. Ondertussen is ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de afzwaaiende barroostercommissieleden Rebi en Manon te bedanken. De nieuwe bieren vielen prima in de smaak en nu alles weer open mag, hopen we dat jullie er net zo van zullen genieten.

Vertrouwenspersonen zijn er voor jou!                                                                                                                         

In deze roerige tijden, waarin er in ‘bekend’ Nederland veel grensoverschrijdende misstanden boven komen drijven, willen we toch de vertrouwenspersonen nogmaals onder de aandacht brengen. Als bestuur vinden we het zeer belangrijk wanneer leden wanneer leden onbehoorlijk gedrag ondervinden, zij gehoord kunnen worden door onze vertrouwenspersonen Betsy Weggemans, Annelies Noordhof of Roland Teters. Hun gegevens zijn te vinden op de website. Aarzel niet om ermee te komen als jou dit treft, en dan proberen we recht te doen aan jouw situatie.

Vriendelijke groeten, Anja Holtkamp en Agnes Klijnstra

« Terug

» Nieuws archief