Nieuws

Van de Voorzitters 23 maart 2022

Verplaatsing opening padelbanen

Hoewel we erg uitkeken naar de officiële opening van de padelbanen door de burgemeester op 2 april, blijkt na een gesprek met de bouwbegeleiding dat dit niet realistisch is. De KIWA-keurder van de padelbanen heeft door corona de banen later kunnen keuren, de regenval gooide roet in het eten en zo heeft de oplevering net iets teveel vertraging gegeven om er op 2 april een feestelijke opening van te maken, en dat willen we wel graag. De verwachting is dat de banen 29 maart echt klaar zijn, alleen zijn de betegeling, de beplanting en het hekwerk dan nog niet klaar. Het parkeerterrein wordt ook nog verder afgewerkt. We gaan dus liever voor het complete plaatje, tenslotte is ons tennispark altijd een visitekaartje geweest en dat houden we graag zo. Het voornemen is om de opening naar 14 mei te verplaatsen, dan verwelkomen we de wethouder van sport van de Gemeente Zwolle. Het programma van die dag volgt op een nader moment.

(Kleine) wijzigingen op het park

Zoals iedereen met eigen ogen heeft kunnen zien, liggen de padelbanen al keurig uitgemeten op de betonnen ondergrond die is gegoten. Toch blijkt tijdens de bouw dat er soms oplossingen moeten worden gezocht die je niet meteen hebt voorzien. Zo hebben de veteranen voor ons de heg uit het speeltuintje gehaald en het hekwerk deels verwijderd, omdat een pad gereed gemaakt moest worden om de tractor straks goed bij alle banen te kunnen laten komen voor het onderhoud. Daarvoor wordt een deel van één van de verhoogde terrassen op het middenterrein ook aangepast. Het speeltuintje wordt in totaal oppervlak iets kleiner, maar door het weghalen van de heg wordt er veel meer effectieve speelruimte gecreëerd. De kleinsten die met ouders meekomen verliezen dus geen speelruimte! Voor het bestuur is dit meteen ook een moment om het onderhoud van de speeltuin goed mee te nemen en te kijken welke speeltoestellen vervangen dan wel gerepareerd moeten worden.

Kennismaken met Padel

Wanneer op 2 april de banen klaar zijn, kan er in principe op gespeeld worden. We gaan de eerste maand gebruiken om leden en certificaathouders kennis te laten maken met padel. Als eerste willen we onze omliggende buren op 2 april laten kennismaken met padel in de ochtend. Op 9 april willen we de certificaathouders in de gelegenheid stellen om de banen te bespelen. Van 10-12 uur en van 13-16 uur verzorgen we een inloopdag waarbij begeleiding is om de grondbeginselen van padel onder de knie te krijgen. Of misschien speel je al padel en wil je wel eens even ‘voelen’ hoe onze banen spelen? Als Padelcommissie heten we je van harte welkom en zorgen we naast voldoende begeleiding voor koffie en wat lekkers erbij. Hoewel het een inloopdag is, is het voor de organisatie wel prettig om te weten op hoeveel leden we kunnen rekenen. Wil je je aanmelden en aangeven met hoeveel personen je komt op padel@tcittersum.nl?

Voor 23 en 30 april hebben we de kennismaking voor de leden in gedachten, eveneens met begeleiding en een hartelijk welkom met koffie en wat lekkers. In de enquête hebben grote aantallen leden te kennen gegeven graag als het moment daar is kennis te maken met padel, dit is het moment om dat voor het eerst te kunnen doen. Als je aan zou willen geven op welke moment je dat zou willen doen in de tijdsblokken 10-12 uur of 13-16 uur bij padel@tcittersum.nl, dan weten we of we op je kunnen rekenen.

Padellessen

De secretaris krijgt al zeer geregeld mail van enthousiaste leden die vragen hebben over padellessen. Fijn om te lezen dat het leeft en velen echt het spelletje willen leren kennen. Morris is op dit moment bezig om een mooi lespakket samen te stellen. Binnenkort kunnen jullie daarover meer informatie verwachten.

Tostitoernooi

Zaterdag 19 maart was er voor de jeugd een tostitoernooi op ons park. De kinderen, jongeren, de jeugdcommissie kijken terug op een zeer geslaagde dag waarbij door Morris en Fried ’s ochtends een clinic werd verzorgd voor de jeugd en daarna het toernooi plaatsvond. Een tostitoernooi heet natuurlijk niet voor niks een TOSTI-toernooi, tussen de wedstrijden door konden de spelers van een heerlijk tosti genieten. Dat was smullen geblazen, zo’n 40 kinderen hebben deelgenomen.

Kampioenen in het jeugdtennis

Tot slot feliciteren we het juniorenteam in de leeftijd van 13-17 jaar (Dain, Lieke, Resa en Tobias) van harte met het behalen van het winterkampioenschap. Een knappe prestatie en zeker de moeite van het vermelden waard. Goed gedaan jongens en zet de trend voort in de nieuwe competitie. En vers van de pers: het FTO junioren team in de leeftijd van 11-14 jaar, ook wel genaamd de Grijze Bananen (Niels, Daan en Gijs) heeft de FTO gewonnen. Ook voor jullie de hartelijke felicitaties.

Hartelijke groet,

Anja Holtkamp en Agnes Klijnstra

« Terug

» Nieuws archief