Nieuws van het Bestuur

07 juli 2024


Beste leden,

Richard Krajicek

Nu de wereldtoppers in Londen strijden om de meest begeerde tennistitel ter wereld en de Nederlandse deelnemers in ronde twee hun Waterloo troffen, gaan de gedachten even uit naar Richard Krajicek. De enige Nederlander die daar ooit toesloeg en er met de felbegeerde beker vandoor ging. Door die overwinning viel hij in de armen van 's werelds beste tennisster Steffi Graf. Leden die altijd winnen met Triviant zullen nu denken, “Steffi Graf? Die viel toch in de armen van die andere Wimbledon winnaar?” Ja dat klopt. Maar volgens de traditie, waar het conservatieve Wimbledon van overkookt, dansen de winnaars van het heren enkel en vrouwen samen in elkaars armen op het afsluitende bal.

In een documentaire over the crow (bijnaam van Krajicek) wordt natuurlijk teruggeblikt op dat toernooi en op het bijzondere leven van onze beste tennisser ooit. Daarbij praat Krajicek ook vrijuit over zijn vader en hoe deze hem op een Spartaanse wijze voorbereidde op een tenniscarrière. Op een gegeven moment belandden de documentairemaker en Krajicek bij diens oude tennisvereniging in Den Haag. De camera zoemt in op Krajicek die daarbij verwonderd om zich heenkijkt. Als hij dan omhoogkijkt naar de lichtmasten, is zijn reactie fraai en ontluikend:

“Die lichtmasten stonden er in mijn tijd gelukkig nog niet. Anders had ik van mijn vader ook ’s nachts moeten tennissen.”

En dat brengt ons bij het eerste serieuze onderwerp van deze mail voor allen die die droom nog koesteren om ooit nog Wimbledon, de Hasselt open, de Zalk gesloten of wat dan ook te winnen.

Tennislessen

Opgave voor tennislessen. De volgende link leidt je daar naartoe.

Aanmelding tennislessen TC Ittersum 2024-2025 (office.com)

Morris onze begaafde trainer is natuurlijk de aangewezen persoon om je naar een hoger niveau te tillen. Het afscheid van die andere topper Fried heeft op 7 juli plaatsgevonden.

Nieuwe vrijwilligers

Wow! De afgelopen tijden hebben bijna 10 leden zich gemeld om een vrijwilligerstaak op te pakken! Dat zijn zowel leden die al eerder een functie hebben gehad als gloednieuwe vrijwilligers. Er ontstaat zo een ontzettend gemotivereply op deze mail.!erde en gezellige groep die met z’n allen de schouders eronder zet. We willen deze nieuwe en bestaande vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage! Wil jij ook onderdeel zijn van deze fantastische, groeiende groep, mail dan naar [email protected] of spreek één van ons even aan op de club.

Park & Horeca 

Vanuit het bestuur is Henk Goldsteen verantwoordelijk voor de Park & Horeca van de club. Samen met Martijn Nass en Stefan Hoogendijk proberen we de voorraad zo goed mogelijk op orde te houden. We zijn heel erg blij dat we iedere dag weer alle kantinediensten hebben gevuld. We proberen de bestellingen en de horeca van de club weer wat aan te trekken en te finetunen. Voor nu vragen we jullie om producten die besteld moeten worden in het zwarte boek te zetten, die in de buurt van de kassa ligt. 

Uiteraard is het geen probleem om een (paar) drankje(s) te nemen als je achter de bar staat, maar we willen jullie vragen om deze af te boeken in de kassa, zodat we zo goed mogelijk de voorraad op orde hebben. Bij de borrel hoort een bakje nootjes, deze hoef je niet af te schrijven, deze voorraad houden we zelf in de gaten. Het gebeurt vaak dat je best wat tijd over hebt als je achter de bar staat. Het zou super fijn zijn als je zelfstandig wat klusjes doet als je achter de bar staat. Dus zorg dat de lege kratjes die in het voorraad hok staan worden gestapeld en gevuld met lege flesjes, dat de biervoorraad in de fustkoelkast is aangevuld, de frisdranken worden bijgevuld, dat de keuken netjes is opgeruimd etc. Mocht je hier tips voor hebben laat dit dan ook vooral weten via [email protected] of spreek één van ons even aan op de club.

Schilderen Clubhuis

Het wordt hoog tijd dat het clubhuis aan de buitenkant wat onderhoud krijgt. Gelukkig hebben we al enkele leden van TCI bereid gevonden om hiermee aan de slag te gaan. De bedoeling is dat de hele buitenkant opgeknapt wordt en weer mooi in de verf wordt gezet. Als je hieraan mee wilt helpen, laat dit dan even weten via [email protected]. Op 7 september staat de klussendag gepland, hiervoor hebben zich al 15 mensen opgegeven. Op deze dag zullen (onder andere) de eerste voorbereidingen worden getroffen voor de verfklus. Als je ook wilt helpen met schilderen of met andere klussen rondom het onderhoud van het clubhuis, laat dit vooral weten via bovenstaand mailadres.

Duurzaamheidsscan

Een aantal weken geleden hebben we een gratis duurzaamheidsconsult ontvangen vanuit de Groene club. In het rapport worden een aantal suggesties gedaan hoe we kunnen verduurzamen. De komende tijd gaan we deze opties overwegen.

Namens en met groet, het bestuur

Heleen, Aize, Anton, Henk en Peter

Nieuwscategorieën